Известие

Collapse
No announcement yet.

Да се похваля: Вече съм "горд" собственик на Алфа 33 1.7 16В QV

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Рови по кабелите и буксите, но пак ти казвам : провери бобината!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• мда няма искра като откача кабела от делкото и го дам на корпус -а бобината как да я проверя ?
      Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Ами че с меренЬе - съпрптивлението на първичната намотка трябва да ти е междо 0.7 и 1.0 Ом, а на вторичната 6.7 до 9.6 кОм.
        Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
        Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

• и така колеги имам нужда пак от помощ -след тотално разхвърляне днес гледане на жички и кво ли не нищо подозрително,въпреки това си ми остана човъркането че колата не качва бензин и става нещо там накрая се ядосах и искарах горивните рейки въртя-няма никой,искарах маркуча от помпата който отива към рейката въртя-няма бензин,замерих ток не идва,иначе сложих помпата на Фронтерата на баща ми 2.4 бензин-запали си и си работи добре,та моля ви кажете какво може да е станало някое главно реле ли е заминало,помпата има ли реле -какво да проверя че не идва ток до бензиновата помпа,малко съм зле с тоците -ще кача снимки ако на някой му се играе да ми отбележе на снимката какво да гледам и как да разбера дали работи-че с тоците съм малко скаран опитвам се ама....
          Attached Files
          Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• а да и на едната снимка изолирания кабел който държа си искочи при проверката идва откъм скоростната кутия-има 12В ток на него той не е ли за светлините на задна?

---------- Post added at 21:19 ---------- Previous post was at 21:02 ----------

след малко разравяне из нета видях че релетата за бензиновата помпа са тези до акумулатора под кутийката тях ги погледнах и между другото ми направи впечатление че са нагоряли в основата на крачетата до корпуса?
            Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Утре съм във Варна-къде да дойда да я погледна тая кола!?

Comment

• ами аз живея във владиславово колега!
                Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Дай тел-на лични и да е зареден акумолатора!

Comment

• щом няма и бензин и искра , първо смени 2-те релета и бушона под черния квадратен капак от първата снимка. ако пак няма-виж буксата на РПМ сензора.
                    точка

Comment

• И така след 4 дни мъчение спасението се откри днес смених главните релета ама уви искра пак няма нито помпата работи,накрая ми направи впечатление -до гърловинатаа за масло по точно зад нея има две букси влизащи една в друга-явно при ваденето на колектора или по-точно при ваденето на маркуча за маслените пари съм го бутнал а про мен са малко деликатни(мисля даже да ги срежа свържа директно и изолирам) засега ги закрепих и пали ама незнам утре дали няма пак да стане магария - и така де има си вече 33-ката нови главни релета но проблема не беше в тях тъпотия ама понякога...коства много ровене и нерви !
                      Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Това е от импулсния датчик!
                        Като от него няма сигнал и главното реле не включва!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• ее браво много навреме ама май от яд и бързане да я сглобя и запаля че беше станало 21:30 и страшно тъмно май забравих от едната страна парцалите в дроселите не съм сигурен де ама щото запали няма проблем работи на празен ход по добре и от преди супер-обаче леко да чукна гаста и глъхне и затва си мисля че или забравих парцалите или помпата на баща ми който вчера разменихме за да видя че работи моята не храни добре ама 2.4 бензин Фронтера няма проблем с тая помпа а да не храни моето моторче някак ми е съмнително,или релетата които сложих са 2х20А иначе същата схема и т.н. а моите са 40 А но ми казаха че и тези са същите 2х20 =40 знам ли утре ще доогледам ама може и да съм забравил вътре парцалите от едната страна щот бях вече много ядосан беше много тъмно а и 4 ден се ебавам без успех !но аз тала или иначе не можех да я изфорсирам щот почваше да глъхне при допира на гаста надявам се ако съм ги забравил вътре да не са наврели там където нетрябва -но на празен ход си работеше супер ?
                          Last edited by Perdaha; d.m.y г., 23:50.
                          Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
                            ее браво много навреме ама май от яд и бързане да я сглобя и запаля че беше станало 21:30 и страшно тъмно май забравих от едната страна парцалите в дроселите не съм сигурен де ама щото запали няма проблем работи на празен ход по добре и от преди супер-обаче леко да чукна гаста и глъхне и затва си мисля че или забравих парцалите или помпата на баща ми който вчера разменихме за да видя че работи моята не храни добре ама 2.4 бензин Фронтера няма проблем с тая помпа а да не храни моето моторче някак ми е съмнително,или релетата които сложих са 2х20А иначе същата схема и т.н. а моите са 40 А но ми казаха че и тези са същите 2х20 =40 знам ли утре ще доогледам ама може и да съм забравил вътре парцалите от едната страна щот бях вече много ядосан беше много тъмно а и 4 ден се ебавам без успех !но аз тала или иначе не можех да я изфорсирам щот почваше да глъхне при допира на гаста надявам се ако съм ги забравил вътре да не са наврели там където нетрябва -но на празен ход си работеше супер ?
                            Мина ми през акъла за запушен въздушен филтър, ама свързвах един усилвател в момента!
                            Иначе препикаване му е майката!

Comment

• хааха направо ще и се изпикая за по-добра поличба утре сутрин ще доогледам-но така да глъхне при подаване на гас-мъдрия ми акъл 99% забравих парцалите вътре
                              Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• и така ония ден сутринта станах -нямаше парцали вътре,ресетнах компа с малко почивка и всичко си дойде на място изфорсирваше си се.Слязох до центъра всичко нормално,аз се услушвах за глупости щото вадих и дюзите и така после качвам се да паля ммм няма обороти и изведнъж мирис на бензин -веднага отбих с ясната нагласа какво се случва,теч на бензин от дюзите,и така от едната страна при обратния монтаж и не без благодарението на старите гумички -които засичаха в допира с рейката , са излязли от гнездата на дюзата и даже бяха скъсани -след около 2 часа обикаляне из Варна пеш и влизайки навсякъде където може да има такива уплатнения най-накрая се откри специализиран такъв магазин взех си няколко О пръстенчета смених и нещата заспаха засега
                                Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Working...
                                X